”Jukka Jalonen tykittää kritiikkiä: ’Parempi pitää turpa kiinni’ – Mitä hän tarkoittaa?”

Leijonat kohtasi Tšekin MM-kisojen avausottelussa

🏒 Suomen jääkiekkomaajoukkue Leijonat kärsi niukan 0–1-rankkaritappion Tšekille MM-kisojen avausottelussaan. Ottelu ei kuitenkaan tuonut pelkästään pettymystä tuloksen muodossa, vaan myös huolta pelaajiston terveydestä.

Nelosketjun laituri Saku Mäenalanen joutui jättämään kaukalon kesken kolmannen erän loukkaantumisen vuoksi. Mäenalanen loukkasi kättään törmätessään Tšekin Radko Gudasin kanssa. Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen ei ottelun jälkeen osannut arvioida vamman vakavuutta, mutta kommentoi tilannetta sanomalla: ”Se oli sellainen rohkean miehen tapa ottaa taklaus vastaan – meni kyykkyyn.”

Gudas oli ottelussa muutenkin näkyvässä roolissa. Avauserän viimeisellä sekunnilla hän yritti taklata Mikael Granlundia, joka onneksi väisti tilanteen. Granlund antoi palautteensa Gudasille heti erän päätyttyä.

Jukka Jalonen kuvasi ottelua ”kauden kovimmaksi”, ja totesi, että varsinkin kaksi ensimmäistä erää Suomi oli pitkiä aikoja pinteessä. Maalivahti Harri Säteri tarjosi kuitenkin loistavaa peliä ja piti Leijonat mukana ottelussa. Vaikka Suomi sai paikkoja kolmannessa erässä, jatkoajalla ja rangaistuslaukauskisassa, Tšekki vei lopulta voiton.

Päävalmentaja Jalonen ei ollut huolissaan tuloksesta tai esityksestä avausottelun jälkeen. Hän kehui joukkueen puolustuspeliä ja totesi, että ”Siinä oli paljon samaa kuin Leijonissa parhaimmillaan.”

Leijonilla on lauantaina välipäivä, ja sunnuntaina he kohtaavat Iso-Britannian. Ottelu tarjoaa mahdollisuuden palata voittojen tielle ja kerätä tärkeitä pisteitä alkulohkossa.

📌 Vinkki katsojille: Seuraa tarkasti joukkueen terveystilannetta ja pelaajien paluuta kokoonpanoon, sillä se voi vaikuttaa merkittävästi tuleviin otteluihin.

📈 Jääkiekon ystävien kannattaa myös pitää silmällä maalivahtien suorituksia, sillä heidän panoksensa on korvaamaton tiukoissa turnauspeleissä.

Leijonat jatkaa taisteluaan MM-kisoissa, ja suomalaiset fanit toivovat varmasti näkevänsä joukkueen nousevan voittoon seuraavissa otteluissa.