– ”Miten hän sen teki?”

Sveitsiläinen suunnistaja teki historiaa maratonilla 🏃‍♂️

Sveitsiläinen suunnistuksen kahdeksankertainen maailmanmestari Matthias Kyburz, 34, on tehnyt jotain, mikä on saanut urheilumaailman hieraisemaan silmiään ihastuksesta. Hän nimittäin juoksi elämänsä ensimmäisen maratonin aikaan 2.07,44. Tämä tapahtui Pariisissa sunnuntaina, ja tulos on niin kova, että se alittaa olympialaisten tulosrajan, joka on 2.08,10.

Tämä suoritus on erityisen merkittävä, sillä se on yli kaksi minuuttia parempi kuin Janne Holménin Rotterdamissa juoksema Suomen ennätys 2.10,46. Kyburz on vahvistanut, että tämä ei ollut vain yksittäinen kokeilu, vaan hän tähtää kesällä uudestaan Pariisin olympiamaratonille.

Pariisin maratonin voitti Etiopian Mulugeta Uta, 26, ajalla 2.05,33, mutta Kyburzin suoritus on silti poikkeuksellinen, sillä hän on pääasiassa tunnettu suunnistajana, ei pitkän matkan juoksijana.

Mikä tekee Kyburzin suorituksesta vieläkin hämmästyttävämmän, on se, että maratonjuoksu vaatii erilaista harjoittelua ja kestävyyttä kuin suunnistus. Tämä osoittaa hänen uskomattoman fyysisen kuntonsa ja kyvyn sopeutua uusiin haasteisiin.

Maratonin juokseminen ensimmäistä kertaa ja heti alittaa olympiaraja on jotain, mistä monet pitkän matkan juoksijat vain uneksivat. Kyburzin esimerkki näyttää, että rajat ovat vain mielissämme ja että kovalla työllä ja omistautumisella voimme saavuttaa uskomattomia asioita.

Jos sinua kiinnostaa maratonjuoksu tai haluat parantaa omaa juoksusuoritustasi, on tärkeää keskittyä monipuoliseen harjoitteluun. Kestävyys- ja voimaharjoittelun lisäksi kannattaa panostaa myös liikkuvuuteen ja palautumiseen. Ja kuten Kyburz osoitti, joskus kannattaa uskaltaa kokeilla jotain aivan uutta – tulokset voivat yllättää positiivisesti!

Kyburzin tarina inspiroi varmasti monia urheilijoita ympäri maailman. Se todistaa, että vaikka olisitkin jo saavuttanut paljon yhdellä alueella, voit silti haastaa itsesi ja menestyä myös muilla urheilun osa-alueilla. Onnittelut Matthias Kyburzille historiallisesta saavutuksesta! 🎉