Ruotsin huippu-urheilija loistaa Holmenkollenilla, Suomen naisille karvas pettymys kisan päätteeksi

Ruotsin huippu-urheilija loistaa Holmenkollenilla, Suomen naisille karvas pettymys kisan päätteeksi

Frida Karlsson voitti kisan näytöstyyliin – Ruotsi otti kaksoisvoiton

Ruotsin hiihtotähti Frida Karlsson näytti vahvuutensa ja voitti naisten 50 kilometrin yhteislähtökisan Holmenkollenilla. Karlsson karkasi muilta kilpailijoilta jo 30 kilometrin kohdalla ja piti johtoasemansa loppuun asti. Ruotsi otti myös kaksoisvoiton, sillä Ebba Andersson sijoittui toiseksi selvällä erolla.

Suomen parhaana hiihtäjänä kisaan lähtenyt Kerttu Niskanen sijoittui viidenneksi. Niskasen ero kärkeen oli yli puolitoista minuuttia. Niskanen oli ennen kisaa suurimpana voittajasuosikkina, mutta tällä kertaa voitto jäi saavuttamatta.

Holmenkollenin lopputulokset:
1. Frida Karlsson SWE 2.20.20,3
2. Ebba Andersson SWE +1.19,3
3. Katharina Hennig GER +1.25,2
4. Teresa Stadlober AUT +1.25,4
5. Kerttu Niskanen FIN +1.33,2
6. Jonna Sundling SWE +1.35,5

8. Johanna Matintalo FIN +1.42,3
10. Krista Pärmäkoski FIN +3.59,1
27. Anne Kyllönen FIN +10.43,4
35. Kati Roivas FIN +13.59,2

Kisan jälkeen Niskanen kertoi olevansa pettynyt sijoitukseensa, mutta samalla hän oli tyytyväinen hyvään suoritukseensa vaikeissa olosuhteissa. Niskanen taisteli loppuun asti, mutta podium-sijoitus jäi tällä kertaa saavuttamatta.

Hiihtokilpailut tarjoavat aina jännitystä ja draamaa, ja tällä kertaa Holmenkollen ei ollut poikkeus. Kilpailun voittajaksi selviytyi Frida Karlsson, joka osoitti vahvuutensa ja hallitsi kilpailua alusta loppuun asti. Ruotsin kaksoisvoitto oli myös hieno saavutus joukkueelle.

Hiihto on suosittu talvilaji Suomessa, ja suomalaiset hiihtäjät ovat menestyneet kansainvälisissä kilpailuissa vuosien varrella. Kerttu Niskanen on yksi Suomen kärkihiihtäjistä, ja vaikka tällä kertaa voitto jäikin saavuttamatta, hän on edelleen vahva kilpailija ja tulee varmasti näyttämään kyntensä tulevissa kisoissa.

Hiihtokilpailujen seuraaminen tarjoaa jännitystä ja iloa hiihdon ystäville. Seuraavan kerran suomalaishiihtäjiä nähdään kilpailemassa maailmancupin osakilpailuissa, joissa he tavoittelevat menestystä ja podium-sijoituksia.

🎿🏆🇸🇪🇫🇮

(Artikkelikuva: Pasi Liesimaa)