”Suomen häpeä – Mitä Stubbin kasvoilta voi lukea?”

🏒 USA:n ylivoima liikaa Pikkuleijonille – Espoon MM-kisoissa nähtiin maalijuhlat

USA häpäisi Suomen lukemin 9–4 alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoissa Espoossa. Alkulohkon voitto valui näin jenkeille.

USA:n James Hagens oli täysin pitelemätön ja pommitti tehopisteet 3+3. Myös Teddy Stiga latoi hattutempun.

Suomi vaihtoi maalivahtia, kun Petteri Rimpinen oli päästänyt kahdeksan maalia. Kim Saariselle ei jäänyt ottelusta paljon pelastettavaa.

Pikkuleijonia nöyryytettiin erityisesti toisen erän alussa, kun Stiga tykitti kiekon maaliin vain kahdeksan sekunnin pelin jälkeen. Suomi ei ehtinyt edes koskea kiekkoon.

Päävalmentaja Marko Kauppinen joutui ottamaan aikalisän 0–3-tilanteessa.

Espoon Metro-areenan lehtereiltä bongattiin myös presidentti Alexander Stubb, jonka ilme oli vakava, kun Suomea ryöpytettiin.

Pikkuleijonien maalit tekivät Mitja Jokinen, Joona Saarelainen ja kahdesti osunut Tuomas Suoniemi.

Likaista peliä

Ottelun puolivälissä Suomi sai pelätä peräti kahta ulosajoa samaan aikaan, kun tuomarit olivat kelailemassa videoita toimitsijoiden luona.

Heikki Ruohonen iski kaatuvaa Trevor Connellya päähän ja tämän jälkeen poikittaisella mailalla niskan seudulle, kun Connelly makasi jäässä. Ruohonen ei saanut jäähyä.

Daniel Nieminen puolestaan tööttäsi Shane Vansaghia poikittaisella kasvoihin. Hän säästyi kaksiminuuttisella.

USA:n lumipallo alkoi vyöryä heti alussa, kun se pääsi helpolla maalilla johtoon. Stigan laukaus upposi luvattoman köykäisesti Rimpisen selän taakse. Maalivahti tiesi itsekin mokanneensa ja katsoi turhautuneena hallin kattoon.

Farssi hallissa

Metro-areena oli illan huippuottelussa jälleen loppuunmyyty.

Aiemmin iltapäivällä Metro-areenan jää aiheutti huolta Norjan ja Slovakian välisessä ottelussa.

Kello 14 alkaneen matsin kolmas erä jouduttiin pelaamaan Tapiolan harjoitushallin puolella, sillä pääareenan jääkone hajosi ja jää meni surkeaan kuntoon.

🎥 Jääkiekko on intohimo monille suomalaisille, ja nuorten MM-kisat tarjoavat mahdollisuuden nähdä tulevaisuuden tähtiä tositoimissa. Vaikka Pikkuleijonien ilta päättyikin pettymykseen, on tärkeää muistaa, että urheilussa on kyse enemmän kuin vain voittamisesta. Se on kasvun, kehityksen ja yhteisöllisyyden paikka.

👀 Katsojana voit tukea nuoria lahjakkuuksia kannustamalla heitä ja arvostamalla heidän ponnistelujaan jäällä. Ja jos olet itse innokas harrastaja, muista, että jokainen peli on oppimismahdollisuus.

🏒 Haluatko parantaa omia taitojasi jäällä? Tutustu paikallisiin jääkiekkokouluihin ja -leireihin, joissa voit kehittää pelitaitojasi ja oppia ammattilaisten vinkkejä.

Muistetaan nauttia jokaisesta pelistä ja tukea toisiamme – niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.