”Uskomaton paluu: Rallilegenda tekee odottamattoman comebackin!”

Lancia tekee paluun rallin MM-sarjaan 🏁

Italialaisautomerkki Lancia on ilmoittanut tekevänsä paluun rallin MM-sarjaan, kertoo rallisivusto Dirtfish. Lancia, joka vetäytyi MM-sarjasta vuonna 1991, on herättänyt paluuhuhuja jo lähes vuoden ajan. Nyt näyttää siltä, että odotukset ovat muuttumassa todellisuudeksi, sillä automerkki suunnittelee ottavansa alkuun Citroënin paikan WRC2-luokassa. Molemmat brändit kuuluvat Stellantis-yhtiöön.

Lancia on tunnettu menestyksekkäästä historiastaan rallin parissa, ja sen paluu voisi merkitä suurta markkinointikeinoa brändille. ”Työskentelemme Lancian palauttamiseksi ralliin. Palaamme, jos panostuksestamme saatava vastine kohtaa odotuksiamme,” Lancialta kerrotaan.

Lancian historia suomalaisessa rallissa on merkittävä. Suomalaiset rallilegendat kuten Juha Kankkunen, Markku Alén ja Henri Toivonen ovat kaikki ajaneet Lancian autoilla. Kankkunen voitti Lancialla kaksi maailmanmestaruutta vuosina 1987 ja 1991, ja Alén oli lähellä mestaruutta vuonna 1986, häviten Kankkuselle vain 14 pisteellä.

Lancia ei ole pelkästään rallin maailmassa tehnyt nimeään, vaan se on ollut mukana myös F1-sarjassa. Tämä monipuolinen menestys moottoriurheilussa tekee Lancian paluusta entistäkin jännittävämmän.

Rallifanit ympäri maailmaa odottavat innolla nähdäkseen, miten Lancia pärjää modernissa rallimaailmassa. Onko heillä mahdollisuus uusia menneiden vuosien menestystään? Aika näyttää, mutta yksi on varmaa: rallin MM-sarja on saamassa takaisin yhden legendaarisimmista toimijoistaan.

Lancian paluu ralliin ei ole pelkästään nostalgian herättämistä vanhoille faneille, vaan se tarjoaa myös uuden sukupolven rallikuljettajille mahdollisuuden liittyä osaksi tätä arvostettua historiaa. Tulevaisuus näyttää valoisalta, kun perinteet ja nykyaika kohtaavat rallin MM-sarjassa.

Rallin ystävät, pysykää kuulolla, sillä tämä tarina on vasta alussa. Lancia on tulossa takaisin, ja se tulee varmasti olemaan yksi tulevien kausien kohokohdista. 🏆