Entinen jääkiekkoilija pidätetty veropetoksesta – satojentuhansien eurojen tupakkavero jäi maksamatta

Entistä jalkapalloilijaa syytetään törkeästä veropetoksesta

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa on käynnissä oikeudenkäynti, jossa syytetään entistä ulkomaalaista jalkapalloilijaa törkeästä veropetoksesta. Syytteessä oleva mies on pelannut Veikkausliigassa 2000-luvun alussa ja myös alemmilla sarjatasoilla Suomessa.

Syyttäjän mukaan mies on ollut keskeisessä roolissa laittomasti Suomeen tuotujen savukekartonkien maahantuontiin, hallussapitoon ja levittämiseen. Yhteensä kahdeksan henkilöä on epäiltynä asiassa. Miehen epäillään jättäneen ilmoittamatta tupakan maahantuonnista Tullille, mikä on johtanut 530 400 euron tupakkaveron maksamatta jättämiseen. Kymenlaakson käräjäoikeus on määrännyt hänen omaisuuttaan vakuustakavarikkoon vastaavan summan edestä.

Rikosten tekoaika on merkitty 1.8.2022–6.10.2023 väliseksi ajaksi, ja mies on ollut vangittuna 13.11.2023 alkaen. Syyttäjä vaatii hänelle ehdotonta vankeusrangaistusta. Haastehakemus on tullut vireille 30. tammikuuta, ja asian pääkäsittely on jo käynnissä. Oikeus antaa tuomionsa myöhemmin.

Ex-jalkapalloilija on aiemmin tuomittu laajassa tupakan ja viinan salakuljetusvyyhdissä Suomessa. Asiaa käsitellään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa, ja kuvassa näkyy oikeudenkäynnin tapahtumapaikka.

🚨 Tärkeää tietoa lukijoille: Veropetos on vakava rikos, joka voi johtaa merkittäviin seuraamuksiin, kuten vankilatuomioon ja suuriin sakkomaksuihin. On tärkeää olla tietoinen verotukseen liittyvistä velvoitteista ja ilmoittaa kaikki tulot sekä muut verotettavat asiat asianmukaisesti viranomaisille. Jos epäilet veropetosta tai tarvitset apua verotukseen liittyvissä asioissa, ota yhteyttä veroviranomaiseen tai ammattitaitoiseen veroasiantuntijaan.

🔍 SEO-optimointi: Tämän artikkelin avainsanoja ovat ”veropetos”, ”jalkapalloilija”, ”tupakkavero” ja ”Etelä-Karjalan käräjäoikeus”. Näiden avainsanojen käyttö auttaa artikkelin löytymistä hakukoneissa henkilöille, jotka etsivät tietoa kyseisistä aiheista.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *