– katso miten hän yllätti toimittajan!

Leijonien voitto Norjasta – kriittinen analyysi ja tulevat haasteet 🏒

Leijonat jatkoi voittokulkuaan jääkiekon MM-kisoissa, kun Norja kaatui lukemin 4–1. Päävalmentaja Jukka Jalonen oli kuitenkin pelin jälkeen kriittinen joukkueensa suoritusta kohtaan. ”Ensimmäinen erä oli meiltä huolimatonta kiekollista pelaamista. Vähän kuritonta ja annettiin itse asiassa aika monta paikkaa heille. Onneksi Harri Säteri oli taas erinomainen,” Jalonen kommentoi.

Suomi voitti avauserän 2–0, ja kahdesta edellisestä matsista Leijonilla on plakkarissa kaksi voittoa murskaavalla maalierolla 12–1. Iltalehden jääkiekkoasiantuntija Pekka Virta näkee, että juuri kyseinen hetki oli oiva paikka varmistaa, että jalat pysyvät maassa. ”Tuo oli se paras tapa – antaa vähän kritiikkiä voiton hetkellä,” Virta sanoo.

Leijonat on pelannut kurinalaisesti ja rytmittänyt peliään vahvasti. Moni maali on syntynyt viivalaukauksella ja ohjurilla, ja Oliwer Kasken kahden kerroksen maski toimii edelleen. Henki tehdä samaa peliä, jolla voi voittaa isoimmat pelit, on selvästi läsnä.

Suomen nuorille pelaajille maalit ja syöttöpisteet heikompiakin maita vastaan voivat antaa arvokasta itseluottamusta. Esimerkiksi Oliver Kapaselle ensimmäiset pelit olivat jännittäviä, mutta nyt hän on elänyt kisoja ja huomaa, että ihan ihmisiä vastaan hän pelaa.

Virran mukaan olennaista on muistaa, että vaatimustaso esimerkiksi Kanadaa vastaan tulee nousemaan valtavasti. Kiekollisena pitää pysyä kiekossa ja kiekottomana estää maalille tulevat pelaajat. Pelitapaa ei pidä muuttaa, vaan tehdä asiat äärimmäisen hyvää vastustajaa vastaan.

Leijonat kohtaa seuraavaksi Itävallan, mutta kaikkien katseet ovat jo lauantain Kanada-pelissä. Miten paljon Kanada pystyy sotkemaan Suomen peliä? Pelitapa on oikea, mutta se tulee vaikeammaksi, jos ei ole hyökkäyspeliä.

Toisaalta myös hurjissa NHL-nimilistoissa on vaaran paikkansa. Huippujoukkueista tulee väkisinkin floppeja, kun kaikki odottavat, että he pelaavat kuin NHL:ssä. Parhaassa tapauksessa Leijonilla on ratkaisupeleissä nippu täynnä onnistujia odotusarvoon nähden.

Taktiikka on Suomella kaikista vahvin joukkueen pitkän elämisen ja turnauksen oikean kulun kautta. Koko ajan Suomi parantaa ja nyt joukkue pääsee huilaamaan.

🏒 Vinkki katsojille: Seuraa tarkasti Leijonien pelitapaa ja sen toteutumista tulevissa peleissä. Analysoi, miten joukkue sopeuttaa strategiaansa vastustajan mukaan ja miten yksittäiset pelaajat pystyvät vastaamaan kasvaviin haasteisiin. Tämä antaa syvällisemmän ymmärryksen pelin dynamiikasta ja siitä, miten mestaruuksia voitetaan.