Uusi tähtipelaaja liittyy joukkueeseen – katso kuka!

Patrik Puistola ansaitsee paikkansa MM-kisoissa

Nuori hyökkääjä Patrik Puistola on jättänyt jälkensä jääkiekon ystävien mieliin kahdella maalillaan Euro Hockey Tour -ottelussa Sveitsiä vastaan ja yhdellä osumalla Ruotsia vastaan. Hänen yhteispelinsä Valtteri Puustisen kanssa toimi kuin unelma. Kuitenkin MM-kisoissa tämä kaksikko ei ole päässyt yhdessä jäälle, mikä on herättänyt kummastusta ja keskustelua.

Päävalmentaja Jukka Jalosen olisi ehkä aika harkita Pasi Puistolan pojan paluuta kokoonpanoon ja laittamista Puustisen rinnalle, sillä nykyisellä ykkösketjulla on ollut vaikeuksia. Mikael Granlund on toki tehoillut, mutta Puustisen saldo kolmen ottelun jälkeen on 0+0. On selvää, että rohkea ja kiekon kanssa taitava Puistola ansaitsee uuden mahdollisuuden näyttää kykynsä, ja se on helpompi antaa alkusarjassa kuin tosipeleissä.

🏒 Ruotsin putki katkeaa

Ruotsilla on ollut käsittämätön putki päällä, sillä Tre Kronor ei ole pelannut MM-välierissä sitten kevään 2018. Vaikka se saattaa kirpaista suomalaisfaneja, Ruotsi on näyttänyt tällä hetkellä erittäin vahvalta. He ovat pyyhkineet kaikki vastustajat tieltään Ostravassa ja NHL-supertähdet ovat esiintyneet odotetun vahvasti. Sam Hallam johtaa joukkuetta, jossa kaikki näyttää olevan hyvin. Ruotsi onkin tällä hetkellä yksi suurimmista kultakandidaateista Kanadan rinnalla.

🦁 Granlund on suuri leijona

Mikael Granlund on kerännyt MM-kisoissa kolmeen peliin neljä syöttöpistettä ja on nousemassa yhdeksi historian suurimmista Leijonat-pelaajista. Hän debytoi MM-jäillä vuonna 2011 ja on nyt pelannut yhteensä 53 MM-kisaottelua, joissa on syntynyt yhtä monta pistettä. Granlundilla on erinomainen mahdollisuus nousta tänä keväänä Leijonien MM-kisojen maratonpistepörssissä sijalle neljä, ja jopa Raimo Helmisen ohittaminen sijalla kolme ei ole mahdottomuus.

Jääkiekon MM-kisat tarjoavat jännitystä, yllätyksiä ja tunteiden vuoristorataa. Jokainen pelaaja ansaitsee mahdollisuuden näyttää taitonsa ja jokainen maali, syöttö tai torjunta voi olla ratkaiseva. Niin Patrik Puistola, Mikael Granlund kuin muutkin pelaajat ovat osa tätä suurta tarinaa, joka kirjoitetaan jäällä jokaisessa ottelussa.