”Kiekkomaailma järkyttyi: NHL-legenda Chris Simonin yllättävä kuolema – Mitä tapahtui?”

NHL-legenda Chris Simon on poistunut keskuudestamme

🏒 NHL-kaukaloiden pelätty kovanaama, Chris Simon, on menehtynyt 52-vuotiaana. Tieto hänen poismenostaan tavoitti jääkiekkomaailman sisäpiiritoimittaja Frank Seravallin kautta. Simonin ura NHL:ssä oli pitkä ja värikäs, ja hän pelasi yhteensä 782 ottelua vuosien 1992 ja 2008 välillä. Hän edusti urallaan kahdeksaa eri seuraa, mutta pisimmän aikaa hän viihtyi Washington Capitalsin riveissä.

Kanadalainen laitahyökkääjä tunnettiin erityisesti romuluisesta pelityylistään. Hän ei pelännyt ottaa yhteen vastustajien kanssa ja kävi NHL-urallaan peräti 101 kertaa tappelussa. Jäähyminuutteja kertyi hurjat 1 824. Simonin pelityyli oli kuitenkin monipuolinen, sillä hän osasi myös tehdä pisteitä. Hän iski NHL:ssä yhteensä 144 maalia ja antoi 161 maalisyöttöä. Tehokkaimmalla kaudellaan Capitalsissa hän teki pisteet 29+20=49.

NHL-vuosiensa jälkeen Simon siirtyi KHL:ään, jossa hän pelasi vielä viisi kautta ennen kuin lopetti aktiiviuransa.

🤕 Suomessa Simon muistetaan erityisesti törkeästä vahingoittamisyrityksestään, joka kohdistui Jarkko Ruutuun kaudella 2007–08. Pittsburgh Penguinsia edustanut Ruutu kaatui jäähän ottelussa New York Islandersia vastaan, ja Simon talloi luistimellaan suomalaisen nilkan päälle. Onneksi Ruutu ei loukkaantunut vakavasti. Simon sai teostaan tuolloin NHL-historian pisimmän pelikiellon, 30 ottelua.

Simonin ura oli täynnä vastoinkäymisiä myös kaukalon ulkopuolella. Hän kärsi aivorappeumatauti CTE:n oireista, joka on todettu useilla nuorena kuolleilla NHL-tappelijoilla. CTE eli krooninen traumaattinen enkefalopatia on aivojen rappeumasairaus, joka voi aiheutua toistuvista aivotärähdyksistä.

Chris Simonin poismeno on suuri menetys jääkiekkomaailmalle. Hänen uransa NHL:ssä jätti jälkensä niin tilastoihin kuin fanien mieliin. Simon muistetaan rohkeana pelaajana, joka ei koskaan väistynyt haasteiden edestä. Hänen tarinansa muistuttaa meitä urheilun vaaroista ja siitä, kuinka tärkeää on huolehtia pelaajien terveydestä ja turvallisuudesta niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

🏒🥅 Jääkiekon ystävät ympäri maailmaa surevat nyt yhden lajin suurimpien persoonien poismenoa. Chris Simonin perintö elää kuitenkin edelleen niissä lukemattomissa muistoissa, joita hän on jättänyt jälkeensä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.