”Kohu kentällä! HJK:n fanit syyttävät poliisia väkivaltaisesta käytöksestä – Mitä todella tapahtui?”

HJK-kannattajat kohauttavat: Poliisiväkivaltaa ottelussa?

🚨 Sunnuntaina HJK-kannattajien ylläpitämällä Klubipäädyn X-tilillä nousi esiin vakava syytös. Kannattajaryhmä julkaisi viestin, jossa tuomittiin poliisiväkivalta viime torstain HJK–FC Lahti -ottelussa. Tapahtumassa kerrotaan poliisin ylilyöneen saapuessaan katsomoon, mikä johti jopa pienten lasten ja heidän huoltajiensa jalkoihin jäämiseen.

Klubipääty kertoo, että tilanteen rauhoittamiseksi ei löytynyt yhteistä säveltä poliisin kanssa, vaikka paikalla oli kaksi Supporters Liaison Officeria, jotka toimivat fanien ja seuran välisenä luottamushenkilönä. Kannattajien mukaan väkivaltaisia järjestyshäiriöitä ei ollut ennen poliisin saapumista, ja nyt aiotaan tehdä virallinen kantelu oikeusasiamiehelle.

👮‍♂️ Poliisi puolestaan tiedotti ottelun jälkeen, että kiinniottoja oli suoritettu jo ennen pelin alkua. Marssin yhteydessä otettiin kiinni 12 henkilöä, joilla oli mukanaan tappeluun tarkoitettuja varusteita, kuten hammassuojia. Pelin aikana mainosaitoja rikottiin ja järjestyksenvalvojia sekä poliisia vastustettiin väkivaltaisesti. Yhteensä tapahtuman aikana otettiin kiinni 16 henkilöä.

HJK on kutsunut osapuolet keskustelemaan tapahtuneesta ja seuran kaupallinen johtaja Sirja Luomaniemi on korostanut, ettei HJK salli minkäänlaista sääntöjen tai lakien rikkomista. Katsomoturvallisuus on prioriteetti, mutta samalla seura arvostaa kannattajapäädyn luomaa tunnelmaa ja haluaa tukea positiivista kannattajakulttuuria.

🗣️ Ylikomisario Jere Roimu on puolustanut poliisin toimia ja todennut, ettei kaupungissa ole paikkoja, jonne viranomaiset eivät tarvittaessa tulisi.

🔍 Tämänkaltaiset tapahtumat herättävät paljon keskustelua ja kysymyksiä turvallisuudesta urheilutapahtumissa. On tärkeää, että kaikki osapuolet – kannattajat, seura, turvapalvelut ja viranomaiset – työskentelevät yhdessä turvallisen ja nautinnollisen ottelukokemuksen takaamiseksi.

📢 Jos haluat nähdä Klubipäädyn viestiketjun kokonaisuudessaan, voit katsoa sen täältä.

Muistathan, että urheilutapahtumissa noudatetaan aina voimassa olevia sääntöjä ja lakeja. Turvallisuus on yhteinen asiamme!