”Kuka nousee voittajaksi NHL:n hurjassa playoff-väännössä? Katso tästä ratkaisevat pelit!”

Päivän kiinnostavin peli

🏒 Taistelu NHL:n Itäisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta on ennätyksellisen tiukka ja tasainen. Neljällä joukkueella on yhä mahdollisuudet edetä playoffeihin. Washington, Detroit, Pittsburgh ja Philadelphia ovat kaikki kahden pisteen sisällä toisistaan. Ensi yönä kaikki muut paitsi Pittsburgh päättävät runkosarjakautensa. Pittsburgh pelaa oman viimeisen ottelunsa vasta keskiviikkona – ja on mahdollisesti silloin jo ulkona jatkopeleistä, tai sitten joukkueella on tuolloin todellinen pakkovoiton paikka. Ensi yön otteluista etenkin Philadelphia–Washington-pelissä panokset ovat korkeimmat mahdolliset.

Sarjataulukon järjestyksen NHL:ssä määräävät pisteet, kolmen pisteen voitot, voitot ylipäätään ja lopulta keskinäiset ottelut. Tässä katsannossa Washington on joukkueista tällä hetkellä vahvimmilla. Sille riittää ensi yönä mikä tahansa voitto Philadelphiasta. Philadelphian jatkoon pääsy taas vaatisi sekä sen omaa varsinaisen peliajan voittoa Washingtonista että Pittsburghin ja Detroitin jäämistä kokonaan pisteittä omissa päätösotteluissaan. Detroit on taas jatkossa millä tahansa voitolla Montrealista, jos Washington ei saa kahta pistettä Philadelphiaa vastaan.

Kovat panokset ja ultimaattinen motivaatio ovat näkyneen pudotuspeliviivan tuntumassa olevien joukkueiden viimeaikaisissa otteluissa. Nelikko on yhteensä voittanut seitsemän kahdeksasta edellisestä ottelustaan. Vakuuttavimmin on pelannut ehkä hieman yllättäenkin Washington, joka on voittanut kahdessa viimeisessään Bostonin 2–0 ja Tampan 4–2.

Toisaalta myös Philadelphia sai viime hetkillä poikki kahdeksan ottelun tappioputkensa ja on nyt voittanut peräkkäin New Jersey Devilsin ja New York Rangersin. Ääripanoksellisessa Philadelphia–Washington-ottelussa kotietu puristuu minimiin. Kauden aikaisempien keskinäisten kohtaamisten saldo on 1–1. Voimasuhteiden kuuluu tässä ottelussa olla käytännössä hyvin lähellä tasabookkia. Parhaaksi pelivalinnaksi nousee Washingtonin lopullisesta voitosta tarjottu 2,14.

Ottelu alkaa kello 2.00.

📊 Tilastopala: NHL:n Itäisen konferenssin pudotuspelitaisto
8.Washington 81 peliä / 89 pistettä
9. Detroit 81/89
10. Pittsburgh 81/88
11. Philadelphia 81/87

🎲 Päivän paras vetovihje: Mestiksen IPK–Ketterä-finaalisarjan ottelut ovat toistaiseksi olleet hyvin runsasmaalisia. Varsinaisilla peliajoilla maaleja on tehty yhteensä 29 kappaletta (7,25 per peli). Maaliodottamaa on luotu jopa maaleja enemmän (7,5 maalia per peli). Vaikka katkaisupeli (sarja IPK:lle 3–1) voi luonteeltaan poiketa aikaisemmista otteluista, silti tässäkin runsasmaalisuus tuntuu aivan mahdolliselta pelivalinnalta päämaalimäärälinjan ollessa 5,5 maalia. Joukkueiden peruspelitavat ovat hyökkäysvoittoisia, eikä se muutu tähänkään otteluun. Tietyissä skenaarioissa ottelu voi nyt olla toki aikaisempia varovaisempi tai jo ratkettuaan hyytyä, mutta silti oma arvioni yli 5,5 maalille on 57% ja kyseessä lähes rajatapaus.

IPK–Ketterä alkaa kello 18.30.

Aikaisista vedoista paras on tässä vaiheessa Luton–Brentford-ottelun yli 2,75 maalista tarjottu 1,77-kerroin.

Päivän pelit: Luton – Brentford yli 2,75 maalia (kerroin 1,77).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 52/118/82%

Iltalehti valitsee joka päivä päivän kiinnostavimman pelin sekä päivän parhaan pelikohteen. Löydät ne aina Vedonlyönti ja ravit -osastosta.