”Maailmankuulu tähti järkyttynyt: Miksi turkulaiset eivät vastanneet odotuksiin?”

🏆 Daniel Ståhl ja Paavo Nurmi Gamesin Pettymys 🏆

Maailman paras suomea puhuva yleisurheilija Daniel Ståhl koki pettymyksen turkulaisten päätöksestä.

Ståhl ilmoitti Iltalehden haastattelussa aikomuksestaan kilpailla kesäkuussa Paavo Nurmi Gamesissa.

Kuitenkin, kun PNG:n lajiohjelma paljastettiin, miesten kiekonheitto loisti poissaolollaan.

– Se on tietysti tylsää, Ståhl kommentoi Roomassa Ruotsin joukkueen lehdistötilaisuudessa.

Aiemmin Ståhl on ollut yksi Paavo Nurmi Gamesin suurimmista tähdistä. Hänen osallistumisensa on herättänyt kiinnostusta niin Suomessa kuin Ruotsissakin.

– Järjestäjät perustelivat päätöstään sillä, että Rooman EM-kisojen jälkeen halutaan keskittyä suomalaisiin urheilijoihin ennen olympialaisia, Ståhl paljastaa.

Kiekko ulos

Paavo Nurmi Gamesin toimitusjohtaja Jari Salonen selitti maaliskuussa, että ohjelman hiomisen seurauksena päädyttiin vaikeaan päätökseen jättää miesten kiekonheitto pois ohjelmasta.

Viime vuosina turkulaiset ovat onnistuneet järjestämään useita heittolajeja samassa tapahtumassa, mutta tällä kertaa valinta osui miesten kiekkoon.

Ståhl ei kuitenkaan tunnu kantavan kaunaa: – Kysyin järjestäjältä, onko ensi vuonna kiekkoa. Hän sanoi, että asiaa tutkitaan, Ståhl totesi.

Huono ohjelma

Ståhl heitti perjantaina Rooman EM-karsinnassa 63,79 metriä, mikä riitti loppukilpailuun. Karsintaraja oli 66 metriä ja vain Mykolas Alekna ylitti sen.

Ståhl ihmetteli myös päätöstä pitää karsinta ja finaali samana päivänä, suosien vanhaa systeemiä, jossa ne olivat eri päivinä.

Miesten kiekonheiton finaali käydään perjantaina kello 22.00 Suomen aikaa.

🤔 Vaikka tämänkertainen Paavo Nurmi Games ei tarjoakaan Daniel Ståhlin faneille sitä mitä odotettiin, urheilutapahtuma tarjoaa silti paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Urheilufanit voivat nauttia muista lajeista ja kannustaa suomalaisia urheilijoita kohti olympialaisia. Ja vaikka Ståhl ei ole mukana tällä kertaa, hänen kommenttinsa antavat toivoa siitä, että ensi vuonna tilanne voi olla toinen.