”Massiivinen kaari – SE-tuloskin oli paperia: Mitä tapahtui suomalaisen urheilun suurimmassa skandaalissa?”

Kanadalainen Ethan Katzberg rikkoo ennätyksiä moukarinheitossa

🏆 Kanadan Ethan Katzberg teki historiaa lauantaina Nairobissa Kip Keino Classic -kilpailussa heittämällä moukaria huimat 84,38 metriä. Tämä tulos ei ole ainoastaan henkilökohtainen ennätys Katzbergille, vaan se on myös maailman kaikkien aikojen yhdeksänneksi paras tulos. Katzbergin suoritus ylitti Olli-Pekka Karjalaisen Suomen ennätyksen yli metrillä ja on pisin miesten moukarikaari kuuteentoista vuoteen.

🌍 Moukarinheiton maailmanlistalla Katzbergin edellä on vain kourallinen neuvostoliittolaisia ja valkovenäläisiä heittäjiä sekä yksi japanilainen. Neuvostoliiton Juri Sedyhin (86,74) ja Sergei Litvinovin (86,04) vuoden 1986 tulokset ovat edelleen voimassa, mutta niiden ympärillä leijuu D-tuoksun varjo.

💪 Aktiiviheittäjistä ennen Katzbergin lauantain suoritusta parhaan tuloksen oli tehnyt Puolan Pawel Fajdek (83,93). Vasta 22-vuotias Katzberg on kuitenkin osoittanut olevansa voittaja, sillä hän on viime kauden maailmanmestari Budapestista. Keniassa hän heitti loistavan sarjan: 81,79, 82,06, X, 81,50, 84,38 ja 83,26.

📈 Katzbergin kehityskäyrä on ollut huima tällä vuosikymmenellä. Vuonna 2021 hänen ennätyksensä oli 69,75 metriä, vuoden 2022 jälkeen 76,36 metriä ja viime kauden jälkeen hän oli jo päässyt 81,25 metrin heittoihin.

🥈 Nairobissa kakkoseksi sijoittui Ukrainan Mykhailo Kokhan (80,76), kolmanneksi Puolan Wojciech Nowicki (79,14) ja neljänneksi jäi Puolan Fajdek (75,82).

Moukarinheiton harrastajille ja seuraajille Katzbergin suoritus tarjoaa inspiraatiota ja osoittaa, että kovalla työllä ja omistautumisella voi saavuttaa huipputuloksia. Nuoren kanadalaisen uraa kannattaa seurata tarkasti tulevaisuudessa, sillä hänellä on potentiaalia nousta lajin legendaksi.