”Neuville varoittaa rallin vaaroista – ”Tämä on todella vaarallista”

Kroatian MM-ralli: Neuville johtaa, suomalaiset Rally2-luokassa vahvasti mukana 🏁

Kroatian MM-ralli on täydessä vauhdissa ja kilpailun kärjessä on nähty tiukkaa taistelua. Hyundain Thierry Neuville on onnistunut pitämään johtopaikkansa viiden erikoiskokeen jälkeen, mutta Toyota-kuljettajat Elfyn Evans ja Sébastien Ogier seuraavat tiukasti belgialaisen kannoilla.

Perjantain iltapäivälenkki toi mukanaan uuden haasteen, kun aamun erikoiskokeet ajettiin päinvastaisessa järjestyksessä. Neuville kommentoi maalissa, että olosuhteet olivat vaaralliset, sillä tietoa tienpidosta ei ollut saatavilla. Tästä huolimatta hän onnistui ajamaan pohja-ajan ja kasvatti johtonsa yli kymmeneen sekuntiin.

EK4:n jälkeen suomalaisista parhaiten sijoittunut oli Emil Lindholm, vaikka hän oli jäänyt Rally2-luokkaa johtaneesta Nikolai Grjazinista lähes kolme minuuttia. Lindholm valitteli rengasrikkoa, joka vei häneltä kaksi minuuttia aikaa. Hän myös kertoi olleensa kuumeessa vielä torstaina, mikä saattoi vaikuttaa hänen suoritukseensa.

Sami Pajari oli nelospätkällä nopein suomalaiskuski ja olisi kiinni luokkansa kolmostilasta, jos olisi ilmoittautunut pistekisaan mukaan. Pajari kuitenkin hakee Kroatiasta vain kokemusta ja oli tyytyväinen sijoitukseensa.

Lauri Joona ja Janni Husseini ovat myös Rally2-luokassa vahvasti mukana, vaikka Joona jäi Platakin erikoiskokeella lähes kymmenen sekuntia Lindholmista.

Rallin pääluokassa Neuville ja Evans etenivät tasatahtia, mutta belgialainen onnistui kasvattamaan eroa Evansiin 8,6 sekuntiin.

EK3:lla Neuville nappasi takaisin edellisellä erikoiskokeella hävityt sekunnit ja kasvatti johtonsa 8,4 sekuntiin. Rally2-luokassa Yohan Rossel kirjautti itselleen päivän ensimmäisen pohja-ajan, mutta luokan kärjessä ajaa edelleen Grjazin.

EK2:lla Evans käynnisti oman takaa-ajonsa ajamalla pohja-ajan, mutta ero Neuvilleen kutistui vain 1,7 sekunnilla. Rally2-luokassa Joona ja Husseini ovat neljäntenä, ja heidän ero luokkajohdossa ajavaan Grjaziniin on nyt 53,6 sekuntia.

Kroatian MM-ralli käynnistyi perjantaina pisimmällä erikoiskokeella, jossa Neuville otti komennon ajamalla 6,6 sekunnin erolla pohja-ajan ennen Evansia. Suomalaiskuskit Lindholm, Pajari ja Joona käyvät Rally2-luokassa tiukkaa taistelua keskenään.

Ralli jatkuu viikonlopun aikana ja kilpailun lopputulokset ratkeavat sunnuntaina. Rallin seuraaminen tarjoaa jännitystä ja viihdettä moottoriurheilun ystäville.