: ”Miksi hän päätti lopettaa uransa nyt?”

Jari-Matti Latvala mukana Pohjanmaan SM-rallissa 🏁

Rallin ystävät voivat iloita, sillä Jari-Matti Latvala on vahvistanut osallistuvansa kesäkuun puolivälissä Seinäjoella ajettavaan Pohjanmaan SM-ralliin. Latvala, joka on tunnettu menestyksekkäästä urastaan rallin MM-sarjassa, lähtee kilpailuun nelivetoisella Toyota Celica Turbo -autolla, joka on varmasti yksi tapahtuman kohokohdista.

Kilpailuun valmistautuminen saa lisäjännitystä, kun Latvalan kartturiksi on ilmoitettu Janne Ferm, joka on paremmin tunnettu Esapekka Lapin luotettavana aisaparina. Ferm on toiminut Lapin kartturina vuodesta 2010 ja tuleva SM-ralli on vasta toinen kerta, kun hän istuu Latvalan vieressä kilpailutilanteessa. Kaksikko on aiemmin nähty yhdessä voittamassa Rallylegend-kilpailun, joten yhteistyössä on potentiaalia menestykseen.

Latvala ei ole tänä vuonna ensimmäistä kertaa rallin parissa, sillä hän osallistui helmikuussa Arctic Rally Finlandiin, jossa kartturina toimi Juho Hänninen. Myös Tuurin SM-rallissa maaliskuussa Latvala oli mukana, mutta kilpailu päättyi ennenaikaisesti, kun hänen ja kartturinsa Enni Mälkösen Celica kääntyi katolleen kuudennella erikoiskokeella.

Vaikka Latvala on siirtynyt MM-tasolta Toyotan tallipäälliköksi, hän ei ole unohtanut kilpa-ajon viehätystä. Viime vuonna hän näytti taitonsa Jyväskylän MM-rallissa sijoittuen kokonaiskilpailussa viidenneksi.

SM-sarjassa SM1-luokan yhteispisteissä kärjessä on tällä hetkellä Roope Korhonen 70 pisteellä, ja häntä seuraa Benjamin Korhola 59 pisteellä. Latvalan osallistuminen tuo varmasti lisää mielenkiintoa sarjaan ja kilpailuun.

Rallin seuraaminen on jännittävää, mutta myös turvallisuus on tärkeää. Muista noudattaa järjestäjien ohjeita ja pysyä merkityillä turva-alueilla. Rallia voi seurata myös verkossa, jos et pääse paikan päälle.

Latvalan osallistumisesta uutisoi ensimmäisenä Rallit.fi, ja rallifanit odottavatkin innolla hänen suorituksiaan Pohjanmaan teillä. Onko Latvalalla mahdollisuus nousta palkintopallille? Se selviää kesäkuussa! 🏆

Katso alta Jari-Matti Latvalan parhaat muistot Suomen MM-rallista ja virittäydy tulevaan kilpailuun.