: ”Miksi hiihtotähti Iivo Niskanen vaihtoi lajia yllättäen?”

Iivo Niskanen taisteli kakkossijan Falunin maailmancupissa

Iivo Niskanen on jälleen kerran osoittanut olevansa yksi maailman parhaista hiihtäjistä. Falunin maailmancupissa hän hiihti perinteisen väliaikalähtökympin kakkoseksi, vaikka olosuhteet olivat haastavat. Taivaalta tuprutti räntää ja latu oli hidas, mutta se ei estänyt Niskasta taistelemasta voitosta.

Olympiavoittaja testasi ennen kisaa suksia maajoukkuetoveri Emil Liekarin kanssa. Hän antoi yhden parin Liekarin alle, mutta mietti jälkikäteen, saiko kouvolalaishiihtäjä parhaat kapulat. ”Pitopohjasuksia ei tule niin paljon testattua, koska harvoin on kelejä. Nyt keli muuttui hieman kisan loppuun,” Niskanen analysoi.

Kisan loppuunsa Niskanen oli kuitenkin tyytyväinen. Vielä 7,7 kilometrissä Martin Nyenget oli suomalaisen edellä, mutta vahvannäköisesti hiihtänyt Niskanen puristi lopussa ohi. Hän voitti Nyengetin ja toisen uhkaajansa, Didrik Tönsethin vain parilla sekunnilla. ”Pystyin hiihtämään loppuun jaksavasti. Siinä mielessä olen tyytyväinen. Oli aktiivista hiihtämistä,” Niskanen sanoi.

Niskasen kauteen on mahtunut vaikeuksia. Vielä marraskuussa kakkossija kismitti Rukan maailmancupissa, mutta sitä seurasivat sairastuminen ja Tour de Skin jääminen väliin. Vaikeuksiin peilaten Falunin ja Lahden kakkossijat maistuivat. ”Vaikeuksien jälkeen on ollut kolme viikonloppua putkeen ihan hyvä vire kropassa. Siihen täytyy olla tyytyväinen, että olen pystynyt kääntämään kurssin ja taistelemaan kärkikahinoissa,” Niskanen totesi.

Kanto kaskessa oli jälleen kerran Johannes Kläbo. Norjalainen voitti lauantaina 22 sekunnilla. ”Yritetään ensi kaudella laittaa Kläboa ahtaammalle. Otetaan kakkossija vastaan. Mitali oli otettavissa,” Niskanen sanoi.

Maailmancup päättyy sunnuntaina Falunissa, ja silloin nähdään, pystyykö Niskanen vielä parantamaan sijoitustaan. 🥈🎿

TULOKSET:
Miesten 10 km (p), väliaikalähtö:
1. Johannes Kläbo (NOR), 26.00,0
2. Iivo Niskanen, +22,1
3. Martin Nyenget (NOR), +24,0
4. Didrik Tönseth (NOR), +24,3
5. Henrik Dönnestad (NOR), +27,6
6. Mika Vermeulen (AUT), +30,5
7. Erik Valnes (NOR), +34,8
8. Harald Amundsen (NOR), +46,8
9. Federico Pellegrino (ITA), +52,8
10. Michal Novak (CZE), +1.00,2

21. Emil Liekari, +1.18,9
22. Perttu Hyvärinen, +1.20,5
35. Lauri Lepistö, +1.42,0
38. Lauri Vuorinen, +1.47,9
55. Ristomatti Hakola, +2.20,4