”Risto Dufvan salaisuudet paljastuvat – mitä MTV paljastaa tulevaisuudesta?”

SM-liigakausi päättyi tunteikkaasti Sportille

🏒 SM-liigaseuran Sportin kausi päättyi sunnuntaina, kun vaasalaiset kärsivät 2–4-tappion KalPaa vastaan. Kuopiolaiset etenivät joukkueiden välisestä pudotuspelisarjasta jatkoon otteluvoiton 2–0. Samalla päättyi niin Erik Riskan pelaajaura kuin myös Sportin päävalmentajan Risto Dufvan ura.

Dufvan, 60, mukaan KalPa rankaisi Sportin virheistä. – Jos ei voita yhtään peliä, siinä on se hyvä puoli, että pääsee lomille, Dufva sanoi MTV Katsomon haastattelussa. Sport eteni pudotuspeleihin, kun se voitti runkosarjan päätösottelussa Ässät. Ensimmäinen pudotuspelivaihe alkoi nopeasti muutamaa päivää myöhemmin.

Dufvan mukaan kulunut viikko tuntui jo pudotuspeleiltä. – Viikonpäivät menivät omassa päässäni sekaisin, mutta toki ne voivat mennä muutenkin sekaisin. Dufva toimi Sportin päävalmentajana neljä kautta ja johdatti kotkapaidat kahdesti pudotuspeleihin.

Dufva on toiminut Suomen korkeimmilla sarjatasoilla 1990-luvun alusta lähtien. Hän toimi ensimmäistä kertaa päävalmentajana SM-liigassa kaudella 2007–2008 JYPissä. Hän voitti päävalmentajana muun muassa Suomen mestaruuden. – Äitini ohje oli aikoinaan, kun kylälle lähdettiin Jyväskylässä, että älä mene huonoon seuraan. Sitä olen koittanut välttää ja pysyä hyvissä seuroissa.

– Jääkiekon parissa olisi tarkoitus jatkaa, jos jostain töitä tarjotaan, Dufva jatkoi.

Mittava ura päätökseen

Erik Riska päätti pelaajauransa. Riska, 34, puhkesi kyyneliin MTV Katsomon haastattelussa, kun uran viimeinen peli oli takana. Hän kiitti koko Sportin seurayhteisöä sekä seuran kannattajia.

Riska sanoi olevansa loppuelämänsä kiitollinen saamastaan tuesta. Hän kiitti myös perhettään. Haastattelun lopussa Sportin maskotti ilmaantui Riskan viereen ja piti kädessään kylttiä jossa luki: ”One more year?”.

– Ei tämä olisi toiminut ilman vaimoani. Olen saanut olla poikieni isoin idoli. Nämä ovat vaikeita hetkiä, mutta olen vain yksi soturi tässä leikissä ja nyt minä jään pois, Riska sanoi kyynelehtien.

Riska pelasi urallaan 595 runkosarjaottelu tehopistein 62+72=134. Hän on Sportin seuraikoneja ja toimi joukkueen kapteenina useita kausia.

🏆 Vaikka Sportin kausi päättyikin pettymykseen, on joukkueen ja fanien sydämissä paljon muistoja ja hetkiä, jotka jäävät elämään ikuisesti. Jääkiekko on enemmän kuin pelkkä peli; se on intohimo, yhteisö ja perhe. Ja vaikka urat päättyvät, rakkaus lajiin pysyy.