– mutta mistä rahat oikein tulevat?

HJK:n taloudellinen menestys – 10 vuotta voitollista tulosta

Helsingin Jalkapalloklubi, paremmin tunnettu nimellä HJK, on jälleen kerran osoittanut taloudellisen vahvuutensa. Klubi ilmoitti verkkosivuillaan saavuttaneensa viime tilikaudella (1.12.2022 – 30.11.2023) noin 479 000 euron voiton 13,3 miljoonan euron liikevaihdolla. Tämä on merkittävä saavutus, sillä se tarkoittaa, että HJK-konserni on tehnyt voitollisen tuloksen jo kymmenen vuotta peräkkäin.

Voitollisen tuloksen taustalla on useita tekijöitä. Ensinnäkin, HJK:n menestys europelien lohkovaiheessa kolmantena vuotena peräkkäin on ollut tärkeä tulonlähde. Lisäksi pelaajamyynti on tuonut kassaan rahaa, kun Santeri Väänänen, Casper Terho ja Arttu Hoskonen siirtyivät ulkomaille pelaamaan. Kolmantena merkittävänä tekijänä mainitaan pääyhteistyökumppanuuksien kautta saatu kaupallinen tuki.

Vaikka europeleistä onkin kertynyt tuloja, ne ovat myös aiheuttaneet merkittäviä kuluja. HJK mainitsee myös kesällä tehdyt lisäsatsaukset pelaajistoon, uuteen valmennukseen ja urheilutoimintaan tulosta painavina tekijöinä. Heinäkuussa 2023 seura antoi potkut päävalmentaja Toni Koskelalle, ja hänen tilalleen astui Toni Korkeakunnas. Vaikka Korkeakunnas johdatti seuran Konferenssi-liigaan ja Veikkausliigan mestaruuteen, hän sai myöhemmin lähteä tehtävästään.

HJK-konserniin kuuluvat HJK Oy, Helsinki Stadion Management (HSM) Oy sekä Helsinki Cup Oy, ja on huomionarvoista, että konsernilla ei ole velkaa. Tämä taloudellinen vakaus antaa seuralle hyvät edellytykset jatkaa menestyksekästä toimintaansa tulevaisuudessakin.

Keskiviikon yhtiökokouksessa valittiin HJK Oy:n hallitus, joka jatkaa entisessä kokoonpanossaan. Hallituksen jäsenet ovat Olli-Pekka Lyytikäinen (puheenjohtaja), Joonas Lyytikäinen, Kai Koskinen, Pasi Lankinen, Juhani Merimaa, Karri Haaparinne, Mariet Louhento, Petteri Kilpinen sekä Remy Palmroth.

🏆 Jalkapallon ystäville tämä uutinen on osoitus siitä, että hyvin hoidettu talous ja strategiset päätökset voivat tuoda menestystä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. HJK:n esimerkki näyttää, että urheiluseuran taloudellinen menestyminen vaatii pitkäjänteistä työtä ja oikeita valintoja.

⚽️ Jos olet kiinnostunut jalkapallosta ja haluat pysyä ajan tasalla Veikkausliigan tapahtumista, kannattaa seurata HJK:n lisäksi myös muita liigan joukkueita ja heidän taloudellista tilannettaan. Jalkapallo on paitsi urheilua myös bisnestä, ja taloudellinen menestys on avainasemassa seurojen kehityksessä.

📈 HJK:n taloudellinen menestys on inspiroiva tarina kaikille urheilun parissa toimiville tahoille. Se osoittaa, että menestys vaatii paitsi taitoa ja intohimoa myös vankkaa taloudellista osaamista.