Oscar Pistoriusin uusi elämä: Murhatuomion jälkeen, miten hän selviytyy?

Oscar Pistoriusin uusi elämä vankilan jälkeen

Vankilasta vapautunut Oscar Pistorius, 37, on yrittänyt hakea töitä. New York Postin mukaan Pistorius kysyi vapautumisensa jälkeen kahdelta Kansainvälisen paralympiakomitean jäseneltä mahdollisuutta yhteistyöhön. Vastaus oli kylmä.

– Hän on nyt liian toksinen, jotta hänen kanssaan voisi tehdä töitä. Hänelle ei ole täällä mitään, yksi komitean jäsenistä kertoo nimettömänä.

Tyttöystävänsä murhasta tuomittu Pistorius työskentelee vapaaehtoisena paikallisessa kirkossa, jossa hänen setänsä käy. Paralympiavoittaja tekee talkkarin töitä ja pieniä korjaushommia.

– En ollut tunnistaa häntä. Hänen hiuksensa ovat pidemmät ja hänellä on parta. Hän ei ole yhtä hoikka kuin oletin. Ikinä ei arvaisi, että hän oli urheilija. Hän ei ole lainkaan samanlainen kuin ennen, ex-urheilijan nähnyt Aida Govender luonnehtii lehdelle.

Pistorius osallistuu toisinaan jumalanpalveluksiin. Hän ei ole tehnyt vaikutusta seurakuntaan.

– Hän ei ole ystävällinen tai ulospäinsuuntautunut. En tiedä, olenko nähnyt hänen koskaan hymyilevän, kirkon jäsen sanoo.

Pistorius asuu sedälleen kuuluvassa kolmikerroksisessa kartanossa. Pretorian kaupungissa Etelä-Afrikassa sijaitsevaa taloa vartioivat aseistetut vartijat ja useat koirapartiot.

Monta kieltoa

Pistorius ampui tyttöystävänsä Reeva Steenkampin ystävänpäivänä vuonna 2013. Hänet tuomittiin 13 vuodeksi vankeuteen vuonna 2016.

Paralympiavoittaja ei kieltänyt ampumista oikeudessa, mutta väitti luulleensa tyttöystäväänsä murtovarkaaksi. Pistorius ampui useita laukauksia kylpyhuoneen oven läpi.

Oikeus katsoi, ettei väite murtovarkaaksi luulemisesta pitänyt paikkaansa, sillä pariskunnan suhteessa riideltiin, ja Pistorius oli ollut mustasukkainen.

Pistorius istui tuomiostaan yhdeksän vuotta ja vapautui tammikuun alussa. Tällä hetkellä eteläafrikkalainen on ehdonalaisessa.

– Hänen piti vapautua joskus, sitä ei voi välttää. Ehdonalainen ei muuta elämääni. Hän teki, mitä teki. Menetin kauniin ja upean lapseni. Kaipaan häntä joka päivä, äiti June Steenkamp kommentoi.

Pistorius ei saa pitää yhteyttä Steenkampin perheeseen, antaa haastatteluita tai julkaista sisältöä sosiaaliseen mediaan. Hän on kuusinkertainen juoksumatkojen paralympiavoittaja.

Tämän traagisen tapauksen myötä monille on herännyt kysymyksiä siitä, miten entiset rikolliset voivat sopeutua takaisin yhteiskuntaan ja löytää uuden suunnan elämälleen 🤔. On tärkeää muistaa, että jokaisella on mahdollisuus muutokseen ja uuteen alkuun. Ehkä Pistoriuksen tarina voi toimia esimerkkinä siitä, että elämää voi jatkaa myös vaikeiden aikojen jälkeen, vaikkakin se vaatii paljon työtä ja itsetutkiskelua 🌱.

Jos sinulla tai läheiselläsi on haasteita sopeutumisessa yhteiskuntaan rikostaustan jälkeen, on monia organisaatioita ja resursseja, jotka tarjoavat tukea ja neuvontaa. Älä epäröi hakea apua ja tietoa, sillä jokainen ansaitsee mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen 💡.