Petri Matikainen erotettu tehtävästään – Seurajohtaja puolustautuu: ”Päätökseni oli oikea”

Petri Matikainen erotettu tehtävästään – Seurajohtaja puolustautuu: Päätökseni oli oikea

EHC Biel antoi potkut Petri Matikaiselle

🏒 Sunnuntaina EHC Biel ilmoitti, että päävalmentaja Petri Matikainen on saanut potkut. Tämä uutinen tuli monelle yllätyksenä, sillä Sveitsin liigan runkosarjaa oli jäljellä vain kolme ottelua. Vielä pari viikkoa sitten seuran GM Martin Steinegger vakuutti, ettei Matikainen saa potkuja.

Nyt Steinegger on joutunut selittelemään sanomisiaan sveitsiläislehdelle. Hän toteaa, ettei hän ollut väärässä, mutta viisi peliä sitten tilanne muuttui. Joukkueen esitykset romahtivat ja saldona oli vain yksi voitto neljästä pelistä. Steinegger ei osaa sanoa, mistä tämä johtui, mutta arvelee, että joukkueen tankki saattoi olla tyhjä.

Antti Törmänen valmensi Bieliä viime kaudella aina Sveitsin liigan finaaleihin asti, mutta joutui jättämään pestinsä syöpähoitojen vuoksi. Steineggeriltä kysyttiin, oliko siirtyminen ”lempeästä” Törmäsestä ”ankaraan” Matikaiseen liian suuri muutos joukkueelle. Steinegger ei kuitenkaan kyseenalaista päätöstään palkata Matikainen ja on vakuuttunut tämän kyvyistä.

Matikainen otti potkut vastaan ammattimaisesti ja loppukauden ajan Bieliä valmentavat Anders Olsson sekä Steinegger itse. Joukkue on tiukassa taistelussa pudotuspelipaikasta, sillä se on vain yhden pisteen päässä Langnausta. Langnaulla on jäljellä kaksi peliä ja Bielillä kolme.

📈 Jääkiekkofanien kannattaa seurata tiiviisti loppukauden pelejä, sillä tilanne pudotuspelipaikkojen suhteen on äärimmäisen tiukka. EHC Bielin kannattajille tämä tarkoittaa jännittäviä hetkiä ja toivoa paremmasta ensi kaudesta. Valmennusvaihdos voi tuoda joukkueeseen uutta energiaa ja kääntää kurssin voitokkaaksi.

👀 Jääkiekon ystävien kannattaa myös pitää silmällä valmentajamarkkinoita, sillä Petri Matikaisen kaltaiset kokeneet valmentajat eivät varmasti ole pitkään ilman töitä. On mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan Matikaisen ura seuraavaksi kääntyy.

🏆 Lopuksi, jos olet kiinnostunut vedonlyönnistä tai fantasiakiekosta, nyt on hyvä hetki tarkastella joukkueiden kokoonpanoja ja mahdollisia muutoksia valmennuksessa. Tällaiset muutokset voivat vaikuttaa merkittävästi joukkueiden suorituskykyyn ja siten myös vedonlyöntikertoimiin.

EHC Bielin loppukausi tulee olemaan täynnä draamaa ja jännitystä. Seuraavat pelit määrittävät paljon joukkueen tulevaisuuden kannalta, ja fanit odottavat innolla näkevänsä, miten joukkue reagoi valmennusmuutokseen.