”Suomalaiset tuntevat hänet hyvin – Putinin rinnalla seisoo tuttu mies: Ruotsista kantautuu rohkea väite”

Suomalaiset tuntevat hänet hyvin - Putinin rinnalla seisoo tuttu mies: Ruotsista kantautuu rohkea väite

Rene Fasel ja Vladimir Putin yhdessä Kazanissa

Venäjän Kazanissa järjestettiin hiljattain Tulevaisuuden kisojen avajaiset, jossa nähtiin mielenkiintoisia vieraita. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n entinen puheenjohtaja Rene Fasel oli yksi heistä, ja hänet nähtiin Venäjän presidentin Vladimir Putinin seurassa. Tapahtuma keräsi yhteen monia urheilun suurnimiä, kuten dopingista kärynnyt taitoluistelija Kamila Valijeva, pakotelistalla oleva voimistelija Nikita Nagornyi sekä entinen jalkapalloilija Andrei Aršavin.

Fasel, joka on ottanut Venäjän kansalaisuuden, toimii nykyään puheenjohtajana Tulevaisuuden kisoja pyörittävässä järjestössä sekä KHL-liigan tuomariasiantuntijakomiteassa. Sveitsissä syntynyt hammaslääkäri muistetaan IIHF:n puheenjohtajan pallilta vuosilta 1994–2021, ja hänen toimintansa nähtiin varsin venäläismielisenä etenkin pestin loppua kohden.

Fasel on avoimesti ilmaissut tukensa Venäjälle ja yrittää aktiivisesti auttaa maan asemaa kansainvälisellä jääkiekkokartalla. Hän on iloinen siitä, että monet ulkomaalaiset pelaajat ovat jääneet KHL:ään ja uskoo, että Venäjä löytää ratkaisun kansainväliseen sulkuun. Faselin mukaan jääkiekon laatu Venäjällä on korkea ja yleisömäärät ovat hyviä, joten nyt on vain odotettava sopivaa hetkeä tilanteen ratkaisemiseksi.

Erityisesti Ruotsi on asettunut Venäjää vastaan Faselin mielestä, ja hän kokee ruotsalaisten vaikuttaneen päätökseen jatkaa Venäjän ja Valko-Venäjän kilpailukieltoa vuoteen 2025. Fasel harmittelee, että politiikka hallitsee nykyään eurooppalaista urheilua, mikä on surullista urheilijoiden kannalta.

Tulevaisuuden kisojen avajaiset olivat siis tapahtuma, joka keräsi yhteen monia mielenkiintoisia henkilöitä ja herätti keskustelua urheilun ja politiikan suhteesta. 🏒🌍🤝