Susijengi hävisi avausottelun EM-karsinnoissa

Susijengi hävisi avausottelun EM-karsinnoissa

Koripallon EM-karsinta käynnistyi Susijengin osalta vierasmatkalla Belgradiin

Koripallon EM-karsinta on alkanut, ja Suomen koripallomaajoukkue, tuttavallisemmin Susijengi, aloitti taipaleensa vierasottelulla Belgradissa. Vastassa oli karsintalohkon ennakkosuosikki Serbia, joka lopulta vei voiton lukemin 77–61.

Vaikka tappio kirpaisi, sillä ei ole suurta merkitystä Suomen kannalta. Susijengi on jo varmistanut paikkansa EM-lopputurnauksessa yhtenä neljästä isäntämaasta. Tämä tarkoittaa sitä, että karsintapelit ovat enemmänkin valmistautumista itse turnaukseen kuin pakollinen ponnistus kisapaikan eteen.

Päävalmentaja Lassi Tuovi olisi toivonut karsintalohkojen järjestämistä siten, että isäntämaat olisivat muodostaneet oman kvartettinsa. Tämä olisi välttänyt sekaannuksia niiden joukkueiden osalta, jotka vielä tavoittelevat kisapaikkaa. Kansainvälinen korisliitto Fiba ei kuitenkaan hyväksynyt tätä ehdotusta, joten Suomi pelaa G-lohkossa Serbian, Tanskan ja Georgian kanssa.

Belgradin Aleksandar Nikolić -areenalla nähtiin tiukka ottelu, jossa Susijengi piti pintansa aina kolmannen erän loppuun asti. Joukkue johti ottelua ensimmäisen jakson jälkeen ja oli parhaimmillaan yhdeksän pisteen karkumatkalla. Valitettavasti Serbia kiri kiinni ja vei kolmannen jakson lopun 10–0, siirtyen seitsemän pisteen johtoon.

Susijengi lähti otteluun ilman Yhdysvalloissa pelaavia jäseniään, mikä antoi tilaisuuden Daniel Dolencille ja Remu Raitaselle nousta suureen rooliin Tuovin peluutuksessa. Vaikka Tuovi kokeili rohkeasti erilaisia kokoonpanoja, Luukas Vaara ja Perttu Blomgren pääsivät parketille vasta viimeisellä minuutilla.

Suomen tehokkaimmat pelaajat olivat Mikael Jantunen (11 pistettä), Edon Maxhuni (10) ja Elias Valtonen (10 pistettä ja yhdeksän levypalloa). Huomionarvoista oli, että Susijengin vahvuus, kolmen pisteen heitot, eivät uponneet tällä kertaa toivotulla tavalla. Joukkue onnistui vain seitsemän kertaa 30 yrityksestä (23,3%).

Susijengin EM-karsinta jatkuu jo maanantaina Espoossa, jossa se kohtaa Tanskan. Tanska aloitti lohkonsa voitolla Georgiasta lukemin 75–69, joten luvassa on varmasti jännittävä kamppailu.

🏀 Koripallon ystäville tämä on mielenkiintoista aikaa, kun EM-karsinnat ovat käynnissä ja loppukilpailut lähestyvät. On tärkeää seurata joukkueen kehitystä ja valmistautumista tuleviin koitoksiin. Vaikka tappiot voivat olla pettymyksiä, ne ovat myös oppimiskokemuksia ja mahdollisuuksia kehittää peliä ennen varsinaisia loppukilpailuja. Jokainen ottelu on mahdollisuus nähdä uusia kykyjä nousemassa esiin ja vanhojen konkareiden näyttämässä taitojaan.

Kannattajien kannalta on myös jännittävää nähdä, miten joukkue kehittyy ja minkälaisia strategioita valmentaja Tuovi tuo kentälle. Jokainen peli on mahdollisuus nähdä koripalloa parhaimmillaan – tiukkoja kamppailuja, upeita suorituksia ja yllättäviä käänteitä.

Muistakaa siis pysyä kuulolla ja seurata Susijengin matkaa kohti EM-lopputurnausta! 🏆