Teemu Tainio palkattiin uuteen työpaikkaan

Teemu Tainio palkattiin uuteen työpaikkaan

Teemu Tainio nimitettiin JK Tallinna Kalevin päävalmentajaksi

Virolainen jalkapalloseura JK Tallinna Kalev on nimittänyt suomalaisen Teemu Tainion uudeksi päävalmentajakseen. 44-vuotias Tainio siirtyy tehtävään Kyproksen AEL Limassolista, jossa hän toimi valmennustiimissä Toni Koskelan alaisuudessa. Tainion ja Koskelan pesti päättyi kuitenkin potkuihin tammikuussa.

Tainio tunnetaan Suomessa erityisesti FC Hakan menestyksekkäänä valmentajana, jossa hän toimi päävalmentajana kaudesta 2019 lähtien. Hän jätti Hakasta viime kauden jälkeen ja suuntasi Kyprokselle. Nyt Tainio on innoissaan uudesta haasteestaan JK Kalevissa, joka pelaa Viron pääsarjassa Meistriliigassa. Joukkue sijoittui viime kaudella kolmanneksi ja on mukana kesällä Konferenssiliigan karsinnoissa.

– Olen hyvin innoissani tästä tehtävästä Kalevissa. Seuralla on edessään erittäin merkityksellinen kausi, ja on hienoa päästä olemaan osa sitä. Valmentaessani Valkeakosken Hakaa saavutimme hyviä tuloksia verrattain pienillä resursseilla. Näenkin ensi kauden Kalevissa hyvin samanlaisia haasteita sekä mahdollisuuksia kuin mitä minulla oli Hakassa, Tainio sanoi JK Kalevin tiedotteessa.

Torniolaislähtöinen Tainio on tunnettu myös pelaajauraltaan, jossa hän edusti muun muassa Auxerrea, Tottenhamia, Sunderlandia ja Ajaxia. Lisäksi hän on pelannut 64 ottelua Suomen A-maajoukkueessa.

JK Kalevin kannattajat odottavat varmasti innolla, millaisia muutoksia Tainio tuo joukkueen pelityyliin ja miten hän aikoo hyödyntää joukkueen potentiaalia tulevalla kaudella. Tainion kokemus ja näkemys voivat olla juuri sitä, mitä Kalev tarvitsee noustakseen Viron jalkapalloilun huipulle.

Jalkapallofanit voivat seurata Tainion edesottamuksia Kalevin peräsimessä ja odottaa mielenkiinnolla, millaisia tuloksia hän saa aikaan tulevalla kaudella. Onnistuessaan Tainio voi hyvinkin nostaa Kalevin uudelle tasolle ja tuoda lisää jännitystä Viron Meistriliigaan. 🏆⚽️