Ässät kokee kovan iskun ennen tärkeää ottelua

Ässät kokee kovan iskun ennen tärkeää ottelua

Päivän kiinnostavin peli

Liigan runkosarjan loppu tarjoilee illasta iltaan suurten panosten pelejä. Jukurit–Ässät ottelun asetelmat ovat selkeät. Jukurit pelaa puolivälierien kotiedusta ja Ässät pudotuspeleihin pääsystä.

Ottelun merkittävin kokoonpanotekijä on Ässien ykkösmaalivahdin Niklas Rubin (91,6% / 2,14) puuttuminen edelleen porilaisten kokoonpanosta. Sairasteluista kärsineen ykköstorjujan paluu jo tähän peliin oli mahdollinen, mutta toisin kävi.

Ässien maalilla jatkaa eilen SaiPaa vastaan nollapelin torjunut Karolus Kaarlehto (89,5% / 2,46). Vaikka Rubin on vahdeista tilastollisesti parempi, niin tähän tekijään ei kannata kuitenkaan ylireagoida.

Muutoin Ässät pääsee peliin ihan vahvalla kokoonpanolla. Jukureilla on käytössään paras mahdollinen miehistö.

Kauden aikaisemmista keskinäisistä kohtaamisista Ässät on voittanut kaksi ja Jukurit yhden. Hieman yllättäenkin Ässät on vienyt aikaisempien otteluiden laukaukset 154-148 ja maaliodottaman 8,4–7,3.

Jukureille kuuluu laskea pieni lepoetu Ässien pelattua eilen SaiPaa vastaan. Urheilullisesti olen tässä Jukurit-myönteinen kauden Ässät-vetoisesta saldosta huolimatta.

Vedonlyönnillisesti Jukurit olisi Ässien Rubinilla (ja selvästi suuremmalla kertoimella) maistunut peleihin kuitenkin paljon nykyistä tilannetta paremmin. Jukurien varsinaisen peliajan voitosta nyt tarjottu 1,50-kerroin on hitusen turhan matala kuponkitavaraksi asti. Jukurit–Ässät alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Keskiviikon paras vetoidea löytyy Mestiksen Jokerit–KeuPa HT -ottelusta. Tässä vain yhdellä joukkueella on runkosarjan osalta enää pelattavaa.

Jokerit on varmuudella perussarjan kolmas riippumatta tämän ottelun tuloksesta. KeuPa sen sijaan käy edelleen kinaa Kooveen kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kun Kooveella on yksi ottelu jäljellä ja KeuPalla kaksi peliä, niin tamperelaiset ovat pisteen KeuPan edellä.

Jokerit–KeuPa HT -ottelussa motivaatiotekijät ovatkin maksimaalisesti vierasjoukkueen kantilla. Jokerit on perusluokaltaan paljon KeuPa HT:tä edellä, mutta hyvin usein tämän tyyppiset ottelut pysyvät vähintäänkin tasaisina loppuun asti.

Veikkauksen kerrointarjonta otteluun on luvalla sanottuna kummallinen, sillä tarjolla on vain yksi (+3,5 / -3,5) tasoituslinja. Ilman muuta KeuPa HT on tuolla linjalla kiinnostava, vaikka kerroin ei olekaan kuin 1,46, mutta paljon paremmin tähän maistuisi vaikka +2,5:n tasoitus huomattavasti korkeammalla kertoimella.

Nykyisen linjan vihje on matemaattisesti ihan hyvä (arvio 70%), mutta ei maistu silti tägille asti kertoimen pienuudesta johtuen. Jokerit–KeuPa HT alkaa kello 18.30.

Aikaisista vedoista kupongille kelpaa Crystal Palace–Luton -ottelun yli 2,5 maalista tarjottu 1,87. Ottelu pelataan lauantaina.

Päivän pelit: Crystal Palace – Luton yli 2,5 maalia (kerroin 1,87).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 34/70/86%

Iltalehti valitsee joka päivä päivän kiinnostavimman pelin sekä päivän parhaan pelikohteen. Löydät ne aina Vedonlyönti ja ravit -osastosta.