Translation: Olympic champion’s shocking revelation: Neighbor man did horrible things

Entinen voimistelija Margarita Mamun paljastaa kokeneensa seksuaalista ahdistelua lapsena

Venäläinen entinen rytminen voimistelija Margarita Mamun, 28, on avautunut järkyttävistä kokemuksistaan lapsuudessaan. Starhit-sivuston haastattelussa hän kertoo, kuinka hänen miespuolinen valmentajansa osoitti vääränlaista huomiota hänelle ja muille nuorille voimistelijoille.

Mamun muistelee aikoja, jolloin valmentaja vei heidät elokuviin lauantaisin. Tytöt yrittivät vältellä istumasta hänen vieressään, sillä he tiesivät valmentajan laittavan kätensä heidän polvilleen. Mamun kertoo myös pelottavasta junamatkasta, jolloin hän ei uskaltanut tulla alas yläsängystä, koska valmentaja seisoi sängyn vieressä katsoen häntä.

Valmentaja ei koskaan ylittänyt hyväksyttyä rajaa muiden nähden, mutta teki tekojaan varjossa ja piilossa. Nuoret voimistelijat eivät täysin ymmärtäneet, mitä tapahtui, mutta aavistivat sen olevan väärin. Mamun koki tätä ahdistelua jo 9-vuotiaasta lähtien.

Mamun ei pystynyt piiloutumaan valmentajalta edes omassa kodissaan, sillä mies asui hänen perheensä naapurina ja kävi usein päivällisillä. Nämä kokemukset ovat vaikuttaneet häneen vielä aikuisiälläkin, ja hän on joutunut asentamaan varashälyttimen kotiinsa pelkojensa takia.

Valmentaja ei ole enää elossa, mutta Mamun uskoo, että jos hän olisi, hän joutuisi moniin oikeudenkäynteihin tekojensa vuoksi.

Mamun on urallaan voittanut lukuisia arvokisamitaleja, mukaan lukien olympiakultaa Riossa vuonna 2016 sekä seitsemän MM-kultaa ja neljä EM-kultaa. Voimistelu-uransa jälkeen hän on työskennellyt mediassa ja perheyrityksessään.

🏅🤸‍♀️ Tämänkaltaiset tarinat ovat valitettavan yleisiä urheilumaailmassa, ja ne korostavat tarvetta lisätä tietoisuutta ja suojatoimia nuorten urheilijoiden turvallisuuden varmistamiseksi. On tärkeää, että urheiluseurat ja -liitot ottavat käyttöön selkeitä ohjeistuksia ja toimintatapoja seksuaalisen ahdistelun estämiseksi ja puuttumiseksi. Lisäksi on olennaista tarjota tukea ja neuvontaa niille, jotka ovat kokeneet ahdistelua.

👂 Jos sinulla tai jollakulla tutullasi on samankaltaisia kokemuksia, on tärkeää puhua niistä ja hakea apua. Monissa maissa on tarjolla erilaisia tukipalveluita ja neuvontaa seksuaalisen ahdistelun uhreille. Älä jää yksin kokemustesi kanssa.