”Verisilmäinen nuori mies astui ravintolaan – Kuka hän on ja mitä hänelle tapahtui? Kalle Rovanperän kartturi paljastaa MTV:llä järkyttävän tarinan”

Kalle Rovanperän mestarikartturi Jonne Halttunen muistelee erikoista kohtaamista Adrien Fourmaux’n kanssa

Kalle Rovanperän mestarikartturi Jonne Halttunen ei unohda ensimmäistä tapaamistaan rallikuski Adrien Fourmaux’n ja tämän kartturin Alexandre Corian kanssa. Halttunen kertoi MTV:n rallilähetyksessä, kuinka vuonna 2019 Korsikan MM-rallin nuotilla tapahtui jotain, mikä jäi mieleen.

Korsikan saarella sijaitseva paikallinen ravintola oli todistamassa, kuinka Halttunen ja Rovanperä kohtasivat ranskalaiskaksikon ensimmäistä kertaa. Fourmaux oli tuolloin ajamassa oman maansa mestaruussarjaa ja oli juuri selvinnyt pahasta ulosajosta.

”Molemmilla oli silmät punaisena – tai siis aivan veressä!” Halttunen muistelee. Ranskalaiskaksikko herätti luonnollisesti suomalaisten huomion. ”Katsoimme Kallen kanssa, että nämähän ovat sällejä! Vetivät melkoisen mällin ja ovat jo uudestaan rallissa. He olivat oikeasti pahannäköisiä,” Halttunen kertoo.

Vitsiniekka

Halttunen on sittemmin tutustunut paremmin kartturikollegaansa ja jakaa nyt kehuja. ”Hän aina vitsailee ja naureskelee. On tosi hyvä tyyppi,” Halttunen sanoo hymyillen.

Fourmaux debytoi MM-rallissa vuonna 2019 ja ajaa nykyisin M-Sport Fordilla. Coria puolestaan nähtiin MM-sarjassa ensimmäistä kertaa jo vuonna 2016.

Rallin MM-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Sardiniassa, mutta Rovanperä ja Halttunen eivät ole kisassa mukana. Heidän seuraava esiintymisensä onkin odotettu tapahtuma rallifanien keskuudessa. 🏁

Rallin seuraaminen on jännittävää, mutta se voi olla myös opettavaista. Esimerkiksi kartturin rooli on monelle tuntematon, mutta se on äärimmäisen tärkeä osa rallikilpailua. Kartturin tehtävä on lukea nuotteja eli ohjeita, jotka auttavat kuljettajaa navigoimaan radalla. Hyvä yhteistyö kuljettajan ja kartturin välillä on menestyksen avain.

Jos olet kiinnostunut rallista tai haluat oppia lisää siitä, kuinka voit parantaa omaa ajotaitoasi, kannattaa tutustua erilaisiin rallikursseihin ja -koulutuksiin. Monet ammattilaiset jakavat vinkkejään ja kokemuksiaan, jotka voivat auttaa sinua kehittymään kuljettajana.

Rallimaailma on täynnä tarinoita, taitoa ja tiimityötä. Seuraamalla kisoja ja tutustumalla lajin saloihin voit löytää itsellesi uuden harrastuksen tai jopa intohimon. 🚗💨