”Annimari Korte avaa uransa loppua: ’Sitten se riittää’ – Mitä tämä tarkoittaa juoksijan tulevaisuudelle?”

Annimari Korte: Uransa viimeiset kilpailut kolkuttavat ovella? 🏃‍♀️

Annimari Korte, 36, saattaa kilpailla sunnuntaina Helsingissä viimeistä kertaa pika-aitajuoksun yleisessä sarjassa. ”Jos ei tunnu kivalta, sitten se riittää. Jos tuntuu kivalta ja kulkee, kilpailen myös maanantaina Sipoossa,” Korte kertoo.

Minulla on niin paljon muita asioita, mitä elämässä haluan tehdä. Miksi hukkaisin aikaa kilpailemiseen, jos se ei ole kivaa,” hän lisää. HIFK:n urheilija sanoo, ettei vielä ole lopullisesti haudannut Rooman EM-kisoja tai Pariisin olympiamittelöitä.

Jotta Korte voitaisiin valita Roomaan, hänen pitää saada sunnuntain ja maanantain kisojen keskiarvoaika alle 13,08 sekuntia. Kyseinen keskiarvoaika on Nooralotta Nezirillä, joka on tällä hetkellä menossa kolmantena suomalaisena 100 metrin aiturina saapasmaahan. Kaksi muuta ovat Reetta Hurske (kisapassi jo leimattu) ja Lotta Harala (kauden 2024 paras suomalainen, jonka kisapassia ei ole leimattu).

”En ajattele asiaa kovin paljoa. Ei minun ole mikään pakko tehdä tai tavoitella EM-kisoja,” Korte toteaa. Urheiluliiton tulosaikaikkuna EM-näytöille umpeutuu ensi viikon tiistaina.

Motivaatio hiipui

Pari viikkoa sitten Urheiluliiton lehdistötilaisuudessa Korte kertoi, että ulkoratakauden 2024 ensisijainen tavoite on päästä Pariisiin viiden renkaan mittelöihin. Nyt Korte kertoo, että ajatusmaailma on hieman selkeytynyt.

”Halusin olympialaisiin, koska olin niin päättänyt. En oikeasti siksi, että sydän sanoo niin tai olisi valtava tahto päästä,” hän sanoo. Helsinkiläinen mainitsee, että into huippu-urheilun tuloksentekoon väheni keväällä harjoitusleirillä.

”Oli jännää, kun leirillä tein lentävällä 20 metrillä ennätykseni. Sen jälkeen motivaatio vähän lopahti. Sitä varten olen treenannut, että kehityn. Omien rajojen löytäminen on aina motivoinut, eivät muut asiat,” Korte pohtii.

Korte on suhtautunut huippu-urheiluun asiaan kuuluvalla ammattimaisuudella, mutta on tehnyt sitä henkilökohtaisen kehityksen, eikä joidenkin numeraalisten tavoitteiden vuoksi.

”Pärjääminen kisoissa on ollut yhdentekevää, kun se ei motivoi. Omien rajojen näkeminen on ollut minulle tärkeintä. Olympialaisten kokeminen urheilijana oli uskomaton juttu, josta moni maksaisi paljon. Omat unelmat ja kokemukset ovat tärkeämpiä kuin saavutukset,” vuoden 2021 olympiaedustaja toteaa.

Kuume hellitti

Viime aikoina Korte on kärsinyt motivaatiohaasteiden lisäksi fyysisistä murheista. Hän sanoo olleensa 16 päivää kuumeessa. Sen todennäköinen aiheuttaja oli enterorokko.

”Viime perjantaina loppui kuume. Nyt voin ihan hyvin,” torstaina treenannut helsinkiläinen kertoo.

Pentu tulee

Korte kertoi pari viikkoa sitten, että aikoo tulevaisuudessa kilpailla koiravaljakkokisoissa karvakuononsa Cairon kanssa. Myös muita suunnitelmia on kosolti.

”Haluan ryhtyä valmentamaan. Syksyllä valmennustyö toivottavasti alkaa. Haluaisin vähän nuorempia valmentaa, enkä pelkästään aitajuoksua. Haluan tehdä jotain merkityksellistä,” Korte toteaa.

”Lisäksi minulla on pari muuta projektia, mutta media-alan töihin en palaa,” 2010-luvulla muun muassa Iltalehteä avustanut nainen lisää.

Varmaa on, että lähitulevaisuudessa, mahdollisesti jo ensi viikolla, Kortteen ruokakunta kasvaa siperianhuskyn tyttöpennulla.