”Kuka on HIFK:n salaperäinen uusi urheilupomo? Paljastamme yllättävän nimen!”

HIFK:n uusi urheilujohtaja on Janne Pesonen 🏒

Liiga-seura HIFK on tehnyt merkittävän nimityksen, kun seuran hallitus on valinnut uudeksi urheilujohtajaksi 42-vuotiaan Janne Pesosen. Pesonen, joka on tunnettu vuoden 2011 maailmanmestarina ja nelinkertaisena Suomen mestarina, ottaa vastuulleen seuran urheilullisen johtamisen.

Pesonen on kokenut pelaaja, joka on viettänyt SM-liigassa kahdeksan kautta ja pelannut 350 runkosarjan ottelua. Suurimman osan liigaurastaan hän edusti Kärppiä, mutta kauden 2011–12 hän pelasi HIFK:n riveissä. Pesosen peliura päättyi keväällä 2020, ja viime aikoina hän on keskittynyt opiskeluun sekä toiminut alle 20-vuotiaiden maajoukkueen joukkueen johtoryhmässä.

HIFK:n urheilujohtajan paikka tuli avoimeksi, kun Tobias Salmelainen vapautettiin tehtävästään reilu kuukausi sitten. Salmelainen oli toiminut urheilujohtajana marraskuusta 2017 lähtien. Pesosen valinta julkistetaan torstaina kello 10 pidettävässä tiedotustilaisuudessa, jossa kerrotaan myös Oy HIFK-Hockey Ab:n uuden toimitusjohtajan nimi.

Janne Pesosen nimitys herättää varmasti kiinnostusta jääkiekon ystävissä, sillä hänen kokemuksensa pelaajana ja johtoryhmän jäsenenä tuo arvokasta näkemystä HIFK:n urheilulliseen johtamiseen. Pesosen kyky ymmärtää pelaajien tarpeita ja kehittää joukkueen suorituskykyä tulee olemaan tärkeässä roolissa seuran menestyksen kannalta.

Jääkiekon seuraajille Pesosen nimitys tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman siihen, miten entinen huippupelaaja sopeutuu uuteen rooliinsa ja millaisia muutoksia hän tuo seuran toimintaan. HIFK:n kannattajat odottavat varmasti innolla tulevaa kautta ja sitä, miten Pesonen vaikuttaa joukkueen menestysmahdollisuuksiin.

Janne Pesosen ura pelaajana oli vaikuttava, ja nyt hänellä on mahdollisuus jatkaa menestystarinaansa urheilujohtajana. HIFK:n tulevaisuus näyttää valoisalta Pesosen kaltaisen ammattilaisen johdolla.