”Kuka voittaa hurjan taiston? Nooralotta Neziri ja Annimari Korte kisaavat kovimman aitajuoksijan tittelistä – ’Se on raaka'”

🏃‍♀️ Pika-aitajuoksijoiden tiukka taisto EM-kisapaikoista

Suomen pika-aitajuoksijat Nooralotta Neziri ja Annimari Korte ovat kovan paikan edessä, sillä he kamppailevat kisapaikasta Rooman EM-kisoihin kesäkuun alussa. Kilpailu on kovaa, sillä Suomen Urheiluliitto on jo varmistanut Reetta Hurskeen ja Lotta Haralan paikat, mikäli Harala pysyy terveenä. Rooman maakiintiö on kolme, joten Neziri ja Korte joutuvat tiukkaan vääntöön viimeisestä paikasta.

Neziri toteaa tilanteen olevan raaka, mutta hän ymmärtää sen merkityksen. ”Jos en ole Suomessa kolmen joukossa, en edes saavuttaisi tavoitteitani EM-kisoissa,” hän sanoo. Korte on alittanut EM-rajan viime kauden tuloksellaan 12,83 sekuntia, kun taas Nezirillä raja on vielä rikkomatta. Onneksi Neziri on kuitenkin saanut paikan kisoihin ranking-pisteiden ansiosta.

Urheiluliitto tekee valinnat naisten 100 metrin aitojen osalta ulkoratakauden 2024 kahden parhaan kisatuloksen keskiarvon perusteella. Nezirin keskiarvo on tällä hetkellä 13,30 sekuntia, ja Korte on toistaiseksi saanut vain yhden tuloksen 13,34 sekunnin ajalla. Urheilijat ovat paineen alla, sillä heillä on tiistaihin 28. toukokuuta asti aikaa parantaa tuloksiaan.

🏟️ Viime vuosina useista terveysmurheista kärsinyt Neziri on vihdoin kunnossa ja valmis taistelemaan paikastaan. Hän kilpailee seuraavaksi Jyväskylän gp-kisassa ja haluaa päästä alle 13 sekunnin ennen Roomaa. Nezirin ennätys 12,81 on vuodelta 2016, ja hän uskoo, että hänellä on vielä potentiaalia parantaa sitä.

Korte puolestaan on ollut viimeksi ulkoratojen arvokisoissa vuonna 2021 Tokion olympialaisissa. Hänelläkin on edessään haasteita, mutta molemmat urheilijat ovat valmiita näyttämään kykynsä ja taistelemaan tiensä EM-kisoihin.

👟 Tämän artikkelin myötä lukija voi saada käsityksen siitä, kuinka tiukkaa kilpailu urheilun huipulla voi olla. Lisäksi se tarjoaa tietoa siitä, miten urheilijat valmistautuvat tärkeisiin kilpailuihin ja miten he kohtaavat vastoinkäymiset. Urheilufanit voivat seurata jännityksellä Nezirin ja Korteen tuloksia tulevissa kisoissa ja kannustaa heitä kohti Rooman EM-kisoja.

📈 Urheilun ystävien kannattaa pitää silmällä näitä nimiä ja seurata heidän suorituksiaan tulevissa kilpailuissa. Heidän tarinansa voivat inspiroida muita urheilijoita ja urheilun seuraajia ympäri maailmaa.