”Tuhoaako Hannes Björninen tahallaan tuhansien eurojen arvoiset tavarat? – ’En kadu mitään'”

Leijonien Hannes Björninen kuluttaa mailoja MM-kisoissa

🏒 Aloitusmestari Hannes Björninen on tunnettu siitä, että hän tekee Tšekin MM-kisoissa merkittävän panoksen Leijonien budjettiin. Björnisen taitavat kädet ja voimakkaat aloitukset ovat mailojen koettelemukselle, sillä 28-vuotias hyökkääjä kuluttaa keskimäärin yhden mailan jokaisessa ottelussa.

Vielä kaksi vuotta sitten Björninen kertoi käyttävänsä noin 50 mailaa vuodessa, mutta nyt hän arvioi lukeman nousseen jo 60:een. ”Nykyään mailat kestävät ihan hyvin, mutta kun tulee paljon aloituksia, ne menettävät ominaisuuksia ja löystyvät. Sitten joutuu vaihtamaan,” Björninen selittää.

Jääkiekkomaila on pelaajan varusteista yksi kalleimmista, ja huipputason mailat voivat maksaa 200–300 euroa kappaleelta. Kerrottuna 60:llä se tarkoittaisi vuodessa noin 15 000 euroa. Onneksi mailat tulevat joukkueen puolesta, joten lasku menee Leijonille tai Björnisen seurajoukkue Örebrolle.

Leijonien pelaajille tarjottiin Prahan MM-kisoissa erityisiä Suomi-mailoja, joita Björninenkin käytti mielellään. ”Huoltajat tilasivat Suomi-mailoja. Suomen väreissä, sinistä kuosia,” hän kuvailee.

Monelle jääkiekon harrastajalle mailan katkeaminen on ikävä tilanne ja suuri menoerä, mutta Björninen ei koe huonoa omaatuntoa mailojen kulutuksesta. ”Se on työväline, ja se pitää olla kunnossa,” hän toteaa.

Vaikka ammattilaispiireissä ei tahallaan mailoja katkota, monessa joukkueessa siitä rangaistaan pienellä sakolla. Niin myös Örebrossa, jos mailan hajottaa tarkoituksella, silloin maksetaan joukkueen sakkokassaan.

📌 Vinkki jääkiekon harrastajille: Mailan kestävyyttä voi parantaa huolehtimalla siitä asianmukaisesti. Säilytä mailaa oikeissa olosuhteissa ja vältä tarpeetonta rasitusta harjoitusten ulkopuolella. Näin voit pidentää mailasi käyttöikää ja säästää rahaa pitkällä tähtäimellä.